Gå videre til innhold
Fv: Kristian Østlyngen (Østlyngen Bygg AS) og Trond Bjarne Oseth (Optimera)
Fv: Kristian Østlyngen (Østlyngen Bygg AS) og Trond Bjarne Oseth (Optimera)

Pressemelding -

Byggmakker Østlyngen i Alta følger med over til Montér

19. desember ble det kjent at Optimera hadde inngått avtale om kjøp av samtlige aksjer i Per Strand AS og at Per Strand Gruppens 13 byggevarehus går over til Montér. Nå følger Byggmakker Østlyngen i Alta etter og blir med på Montér-kjedens ekspansjon i nord. Overgangen finner sted allerede 5. februar.

Lange røtter i Alta

Østlyngen Bygg AS er et familieeid selskap som nå drives av 4. generasjon, med Kristian Østlyngen som daglig leder.

- Vi er veldig fornøyd med beslutningen vi har tatt om å melde overgang til Montér. Montér-kjeden har gode konsepter som vil gjøre oss enda bedre. De er innovative og fremtidsrettet, så dette tror jeg vil bli et løft både for ansatte og kunder. Nå er vi i full sving med forberedelsene til overgangen, sier Østlyngen.

Byggevarehuset disponerer ca 7 mål med tomt, med en innebutikk på 1000 m2. De har 16 heltidsansatte og rundet 80 millioner i omsetning i 2017.

Østlyngen Bygg AS satser sterkt på proffmarkedet og understreker at dette stod sentralt i valget av ny kjede.

- Montér har gode spesialistkonsepter rettet mot proffen og dette var en avgjørende faktor. De er fremoverlente og følger med på utviklingen i markedet, sier Østlyngen.

Godt fotfeste i nord

Den siste tiden har Optimera fått et solid fotfeste i nord.

- Det er viktig med fagkunnskap og forståelse av det lokale markedet, så vi er veldig glade for at vi nå får med en så kunnskapsrik og dyktig gjeng fra Alta med på laget, sier Lars Petter Grandahl, direktør for Optimera Handel.

- Vi ønsker å fortsette den gode utviklingen vi har hatt de siste årene og er stadig på jakt etter nye forhandlere, avslutter Grandahl.

For mer informasjon, ta kontakt med:

Lars Petter Grandahl

Direktør Optimera Handel

Optimera AS

+47 41 54 58 98

lars.petter.grandahl@optimera.no

Emner

Kategorier


Optimera er Norges største aktør innen salg og distribusjon av byggevarer, trelast og interiør med 160 utsalgssteder og med mer enn 10 milliarder kroner i sisteleddsomsetning. Virksomheten innbefatter Optimera Proff, Optimera Handel, Optimera Logistikk, Optimera Byggsystemer, Hansmark og kjedene Byggi, Flisekompaniet og  Montér.

Optimera er en del av det internasjonale konsernet Saint-Gobain, som har 170 000 medarbeidere i 67 land og er Europas største distributør av byggevarer.

Norges ledende aktør innen salg og distribusjon av byggevarer, trelast og interiør

Optimera er Norges ledende aktør innen salg og distribusjon av byggevarer, trelast og interiør med 200 utsalgssteder, 2000 ansatte og over 15 milliarder i omsetning. Virksomheten innbefatter Montér, Montasjeutstyr, Optimera Proff, Optimera Byggsystemer, Optimera Logistikk, Optimera Handel, Rencon og Igland Garasjen. Optimera er en del av Dahl Optimera Norge som er eid av det internasjonale konsernet Saint-Gobain.

Optimera AS
Østre Aker vei 260
0976 Oslo
Norge