Gå videre til innhold
Audun Tharaldsen, logistikksjef i Optimera, foran bygget under oppføring.
Audun Tharaldsen, logistikksjef i Optimera, foran bygget under oppføring.

Pressemelding -

Effektivt lager for videre vekst

Optimera rigger seg for vekst og økt effektivitet med nytt sentrallager på Vestby litt syd for Oslo. Allerede gir utsiden inntrykk av dimensjonene, og delen som skal huse det automatiske lageret er nå under tak med tyve meter frihøyde.

Optimera forventer å øke omsetningen mest på Østlandet, så den nye lokasjonen sparer mange tonnkilometer med varetransport.

– Dagens lager i Kristiansand har allerede for liten kapasitet. På Vestby får vi 23 000 kvadratmeter, og mulighet for utvidelse til totalt 35 000 kvadratmeter ved behov. De første lastebilene vil gå ut derfra første halvdel 2022, forteller Audun Tharaldsen, logistikksjef i Optimera.

Effektiv løsning

SSI Schäfer leverer løsningen for den helautomatiske delen av lageret. Det består av en palledel og en småvaredel, en såkalt miniload. Denne løsningen sørger for betraktelig økning i både plukk- og lagringskapasitet, som igjen øker den generelle produktiviteten vesentlig.

– Det nye lageret blir skreddersydd våre behov. Effektivitetsforbedringen går både på automatisert håndtering, effektiv layout og færrest mulig håndteringer av varene fra de kommer inn porten, til de går ut igjen. Hele flyten styres og optimaliseres gjennom et nytt IT-basert lagerstyringsverktøy, sier Tharaldsen.

Ikke lagerførte varer kommer raskere

Varevolumene som skal ut i landet vil fortsette å øke, dermed følger leveringsfrekvensen etter.

– Kundene i våre Montér byggevarehus og Optimera Proffsentere vil først og fremst merke at det nye lageret kommer i drift gjennom kortere leveringstid på varer som ikke er lagerført, sier Tharaldsen.

Internt i Optimera vil man i det daglige få mer rasjonell logistikk. Butikksjefene vil oppleve mindre plukkfeil, og at de på grunn av hyppigere leveranser sjeldnere går tom for varer. De ansatte på sentrallageret får et av landets mest moderne lagerbygg, både med hensyn til komfort og løsninger.

For ytterligere informasjon, kontakt:

Audun Tharaldsen, logistikksjef i Optimera
Tlf.: 908 77 825
E-post: audun.tharaldsen@optimera.no 

Emner

Kategorier

Regions


Optimera er Norges største aktør innen salg og distribusjon av byggevarer, trelast og interiør med 200 utsalgssteder, 2000 ansatte og over 12 milliarder i omsetning. Virksomheten innbefatter Optimera Proff, Optimera Handel, Optimera Logistikk, Optimera Byggsystemer, Hansmark og Montér.

Optimera er en del av Dahl Optimera Norge som er eid av det internasjonale konsernet Saint-Gobain. Konsernet har mer enn 180.000 medarbeidere i 68 land og er Europas største distributør av byggevarer.

Norges ledende aktør innen salg og distribusjon av byggevarer, trelast og interiør

Optimera er Norges ledende aktør innen salg og distribusjon av byggevarer, trelast og interiør med 200 utsalgssteder, 2000 ansatte og over 15 milliarder i omsetning. Virksomheten innbefatter Montér, Montasjeutstyr, Optimera Proff, Optimera Byggsystemer, Optimera Logistikk, Optimera Handel, Rencon og Igland Garasjen. Optimera er en del av Dahl Optimera Norge som er eid av det internasjonale konsernet Saint-Gobain.

Optimera AS
Østre Aker vei 260
0976 Oslo
Norge