Gå videre til innhold
Elementproduksjon skaper 30-40 nye arbeidsplasser i Tysnes

Pressemelding -

Elementproduksjon skaper 30-40 nye arbeidsplasser i Tysnes

Optimera AS har de siste årene styrket sin tilstedeværelse kraftig innenfor markedet for takstoler, konstruksjonspakker og bygningsellementer. Nå går de inn som hovedaksjonær i det nystartede selskapet Optimera Prefab Vest AS sammen med Byggmester Hitland (Hitland gruppen AS) og entreprenøren Fronta(Fronta invest AS). Det forventes at denne satsningen skaper 30-40 nye arbeidsplasser i Tysnes.

Optimera Prefab Vest AS vil etableres der Fronta tidligere har hatt elementfabrikk på Tysnes. Det nye selskapet investerer i nytt anlegg for produksjon av takstoler og vil forbedre det eksiterende anlegget for produksjon av elementer. Selskapet har startet ansettelsesprosessen og vil være i gang med produksjon under nytt navn fra juni 2016.

‒ I første omgang vil vi tilby elementer og takstoler, men mer tradisjonelle precut- og kontruksjonspakker vil også bli tilbudt etter hvert. Selskapets produkter vil hovedsakelig bli markedsført gjennom Optimera og Montér, forteller direktør i Optimera Byggsystemer, Stene Bergsløkken.

Et marked i sterk vekst
Bygging med elementer erstatter i økende grad den tradisjonelle plassbyggingen der man kapper og tilpasser på byggeplassen. Optimerasystemet leverer skreddersydde elementer, konstruksjonspakker og takstoler til byggmestere, entreprenører og boligprodusenter.

Klimaendringer, miljøhensyn og stadig større krav til energieffektive og tette bygg bidrar til at skiftet fra plassbygging til konstruksjonspakker nå skjer raskere enn mange kanskje klarte å forutse. Markedet opplever nå en tydelig økning i etterspørselen etter ferdige byggingsellementer og konstruksjonspakker.

Investerer for vekst
Optimera Byggsystemer har en tydelig vekststrategi og omsetter nå for ca 330 millioner innenfor elementer, Precut og konstruksjonspakker. Etableringen i Tysnes bidrar til å befeste selskapets posisjon som totalleverandør til både nybygg- og rehabiliteringsmarkedet. Bergsløkken forteller at det investeres betydelige midler når man nå starter opp igjen produksjonen på Tysnes og det investeres for betydelig vekst.

– Jeg føler vi er godt rigget nå, men vi anslår veksten for denne type produkter til å være langt høyere enn for byggevarer forøvrig. Det er godt drag i markedet og jeg ser ikke bort fra at jeg kan melde flere positive nyheter i løpet av året, sier en offensiv Bergsløkken.

God lokal forankring
Etableringen på Tysnes er et samarbeid mellom Optimera og de lokale selskapene Byggmester Hitland (Hitland gruppen AS) og entreprenøren Fronta(Fronta invest AS). Optimera er i dag et landsdekkende selskap med stor distribusjonskraft og Bergsløkken forteller at han er veldig fornøyd med den lokale forankringen og kunnskapen de nye samarbeidspartnerne har. Bjarte Litlabø er ansatt som daglig leder av det nye selskapet.

‒ Dette er et sterkt team, her har vi en lokal forankring og eiere som kjenner både produktene og markedet godt. Det vi kan være med å skape nye arbeidsplasser og aktivitet i lokalene i Tysnes sammen med så dyktige samarbeidspartnere er veldig hyggelig, avslutter Bergsløkken.

Optimera Byggsystemer har nå produksjonssteder på Ilseng, Andebu, Stangeland og Tysnes.

For ytterligere informasjon kontakt:

Stene T Bergsløkken
Direktør i Optimera Byggsystemer og styreleder i Optimera Prefab Vest AS(under stiftelse)
Telefon: 91787830

Related links

Emner

Kategorier


Optimera er Norges største aktør innen salg og distribusjon av byggevarer, trelast og interiør med
152 utsalgssteder, 1900 ansatte og over 7 milliarder kroner i omsetning. Virksomheten innbefatter
Optimera Proff, Optimera Handel, Optimera Byggsystemer og kjedene Montér og Byggi.
Montér er Optimeras kjedekonsept for gjør-det-selv-markedet, byggmestere og håndverkere.
Optimera er en del av det internasjonale konsernet Saint-Gobain som har 193.000 medarbeidere
i 64 land og er Europas største distributør av byggevarer.

Norges ledende aktør innen salg og distribusjon av byggevarer, trelast og interiør

Optimera er Norges ledende aktør innen salg og distribusjon av byggevarer, trelast og interiør med 200 utsalgssteder, 2000 ansatte og over 15 milliarder i omsetning. Virksomheten innbefatter Montér, Montasjeutstyr, Optimera Proff, Optimera Byggsystemer, Optimera Logistikk, Optimera Handel, Rencon og Igland Garasjen. Optimera er en del av Dahl Optimera Norge som er eid av det internasjonale konsernet Saint-Gobain.

Optimera AS
Østre Aker vei 260
0976 Oslo
Norge