Gå videre til innhold
Montasjeutstyr avdeling BFM er blant de nyere medlemmene av Montasjeutstyr-kjeden.
Montasjeutstyr avdeling BFM er blant de nyere medlemmene av Montasjeutstyr-kjeden.

Pressemelding -

Montasjeutstyr blir landsdekkende og utvider kraftig med nye serviceverksteder

Optimera utvider Montasjeutstyr med seks nye avdelinger inkludert Tromsø og får dermed tilstedeværelse i alle landsdeler. Kjeden utvider samtidig kraftig med serviceverksteder som kan gi utstyr et forlenget, mer bærekraftig liv og håndtere garantier også når redskapen er kjøpt andre steder.

I april 2021 lanserte Optimera sin nye spesialistkjede Montasjeutstyr for verktøy, festemidler og arbeidsklær. Kjeden henvender seg til bygg- og anleggsbransjen, montasje, bygningsdrift, skadeselskaper og stålentreprenører. Fra lanseringsdagen hadde Montasjeutstyr sju butikker, landsdekkende selgernettverk og et regionalt nettverk av garanti- og serviceverksteder.

Siden da har Hansen & Krogh funnet seg vel tilrette i Optimera-familien og får nå Montasjeutstyrs farger. Det får også BFM (Bergen Festemateriell), samtidig som Optimera Proffsenter i Sarpsborg, Ålesund, Sandmoen i Trondheim, Haugesund og Ulven i Oslo får Montasjeutstyr-sortiment og -profilering.

Montér Tromsø får Montasjeutstyr butikk-i-butikk-konsept.

– Gjennom utvidelsene når vi frem enda bredere også i målgrupper som er nye for oss, sier kommersiell direktør Ole-Jørgen Mo i Optimera.

Det blir parallelt etablert serviceverksteder ved mange Montasjeutstyr-avdelinger. De øvrige avdelingene kan motta og sende videre.

– Hos oss har vi tro på verksteder som ligger nærme kundene. Da kan vi yte raskere hjelp når behovet oppstår. Serviceverkstedene kan også vurdere om reparasjon vil være lønnsomt eller om pengene bør gå til nytt verktøy og utstyr, sier Mo.

Fra Optimeras side er verkstedvirksomheten et miljøtiltak som støtter oppunder selskapets bærekraftsmål. Reparasjon fremfor kjøp og kast er i senter for oppmerksomheten innenfor mange produktområder også utenfor byggebransjen. Årsaken er miljøbelastningen og ressurssløsingen det innebærer å kaste produkter som kunne ha vært fullt brukbare med litt ekstra stell og omsorg.

– Nettverket vårt av serviceverksteder i Montasjeutstyr håndterer også garantier for verktøy som er kjøpt andre steder. Vi ser at markedet etterspør dette, sier Mo.

Montasjeutstyr har over 600 containere på byggeplass og et landsdekkende nettverk av rådgivere og selgere av verktøy, festemidler og arbeidsklær. På tjenestesiden inngår også utlånsverktøy og lovpålagte sertifiseringskurs.

Emner

Kategorier

Regions


Optimera er Norges ledende aktør innen salg og distribusjon av byggevarer, trelast og interiør med 200 utsalgssteder, 2000 ansatte og over 12 milliarder i omsetning. Virksomheten innbefatter Optimera Proff, Optimera Handel, Optimera Logistikk, Optimera Byggsystemer, Hansmark, RenCon, Montér og Montasjeutstyr. Optimera er en del av Dahl Optimera Norge som er eid av det internasjonale konsernet Saint-Gobain.

Norges ledende aktør innen salg og distribusjon av byggevarer, trelast og interiør

Optimera er Norges ledende aktør innen salg og distribusjon av byggevarer, trelast og interiør med 200 utsalgssteder, 2000 ansatte og over 15 milliarder i omsetning. Virksomheten innbefatter Montér, Montasjeutstyr, Optimera Proff, Optimera Byggsystemer, Optimera Logistikk, Optimera Handel, Rencon og Igland Garasjen. Optimera er en del av Dahl Optimera Norge som er eid av det internasjonale konsernet Saint-Gobain.

Optimera AS
Østre Aker vei 260
0976 Oslo
Norge