Gå videre til innhold
Fra Meråker kommunes fabrikklokaler vil Optimera Byggsystemer ekspandere videre nordover med produksjon av skreddersydde bygningselementer (bilde er manipulert/logo montert inn).
Fra Meråker kommunes fabrikklokaler vil Optimera Byggsystemer ekspandere videre nordover med produksjon av skreddersydde bygningselementer (bilde er manipulert/logo montert inn).

Pressemelding -

Optimera Byggsystemer etablerer seg i Midt-Norge

Optimera Byggsystemers omsetning vil runde 500 millioner kroner i 2021. Neste skritt er ekspansjon nordover gjennom leiekontrakt med Meråker kommune for fabrikklokaler.

– Industriell produksjon av skreddersydde bygningselementer er blitt et columbi egg for byggebransjen. Med dette grepet imøtekommer vi et stort behov for raske, effektive og miljøvennlige byggeprosesser. Vi ekspanderer for å imøtekomme etterspørsel og samtidig gjøre byggeteknikken tilgjengelige i nye markedssegmenter og områder av landet, sier adm. dir. Erik Tønnesen i Optimera.

Optimera Byggsystemers konsept er ikke standardelementer, men skreddersøm av alt fra enkle garasjer via hytter og eneboliger til store prosjekter i regi av riksdekkende entreprenører.

Produksjonen skjer på grunnlag av vanlige tegningssett for plan, snitt og fasade. Leveransene er bygningselementer, konstruksjonspakker (precut) og takstoler. Innendørs produksjon forhindrer fukt i konstruksjonen. Produksjonsmetoden er miljøvennlig gjennom mindre svinn, bruk av nøyaktig riktige materialdimensjoner og mindre avfall på byggeplassen. Optimeras eget distribusjonsnettverk av kranbiler heiser bygningselementene på plass.

– Vi har siden 2019 betjent Sogn og Fjordane, Møre og Romsdal og Midt-Norge fra Ilseng, øst for Hamar. Dette har skapt grunnlag for produksjon i Midt-Norge. Her har Meråker kommune vist stor og positiv vilje til å tilrettelegge for oss ved å stille til rådighet industrilokaler som er skreddersydd for trevareproduksjon. Lokaliseringen er strategisk god for både å levere kortreist og ekspandere videre nordover i Norge, sier Ståle Sagstuen, direktør i Optimera Byggsystemer AS.

Virksomheten henvender seg til boligbyggere, byggmestere, entreprenører og arkitekter.

– Teknikken åpner en ny verden for proff-segmentet som kan øke leveransekapasiteten sin betydelig uten rekruttering. I mange tilfeller handler dette om å styrke konkurransekraften til lokale håndverkerbedrifter. De reduserer samtidig sin og sluttkundens risiko fordi Optimera leverer til avtalt kontraktspris, sier Sagstuen. Han legger til at virksomhetens ingeniører også kan prosjektere og levere andre tekniske tjenester.

Optimera investerer betydelig i Meråker-anlegget. Planen er å bruke inneværende år til produksjonstilrettelegging i industrilokalene. Produksjonsoppstart er satt til første kvartal 2022. Allerede andre driftsår kan fullsortiments produksjon bli aktuelt.

– I Meråker og Stjørdalen er det god tilgang på kvalifisert arbeidskraft. Det har vært viktig ved lokaliseringsvalget. De nye medarbeiderne kommer i godt selskap i et kompetansemiljø som består av 175 kollegaer rundt om i landet, sier Sagstuen.

Effektivisering og kostnadsfokus står kontinuerlig på dagsorden i bygg- og anleggsbransjen. Optimera Byggsystemer driver kontinuerlig innovasjon for å bidra til dette. Virksomheten mottak senest i juni 2021 teknisk godkjenning fra SINTEF Certification for kompakte, bærende takelementer i tre med innebygd isolasjon. Nyheten gir muligheter for økt innendørs romhøyde og tette, flate tak med fall fra øyeblikket kompaktelementene er montert.

Se også pressemelding fra Meråker kommune.

Emner

Regions


Optimera er Norges ledende aktør innen salg og distribusjon av byggevarer, trelast og interiør med 200 utsalgssteder, 2000 ansatte og over 12 milliarder i omsetning. Virksomheten innbefatter Optimera Proff, Optimera Handel, Optimera Logistikk, Optimera Byggsystemer, Hansmark, RenCon, Montér og Montasjeutstyr. Optimera er en del av Dahl Optimera Norge som er eid av det internasjonale konsernet Saint-Gobain.

Norges ledende aktør innen salg og distribusjon av byggevarer, trelast og interiør

Optimera er Norges ledende aktør innen salg og distribusjon av byggevarer, trelast og interiør med 200 utsalgssteder, 2000 ansatte og over 15 milliarder i omsetning. Virksomheten innbefatter Montér, Montasjeutstyr, Optimera Proff, Optimera Byggsystemer, Optimera Logistikk, Optimera Handel, Rencon og Igland Garasjen. Optimera er en del av Dahl Optimera Norge som er eid av det internasjonale konsernet Saint-Gobain.

Optimera AS
Østre Aker vei 260
0976 Oslo
Norge