Gå videre til innhold
Optimera overtar 100 prosent av aksjene i  Lyngdal Byggeforretning som i dag har 5 Montér byggevarehus (foto: Trond Rosfjord)
Optimera overtar 100 prosent av aksjene i Lyngdal Byggeforretning som i dag har 5 Montér byggevarehus (foto: Trond Rosfjord)

Pressemelding -

Optimera kjøper Lyngdal Byggeforretning

Optimera overtar 100 prosent av aksjene i Lyngdal Byggeforretning. Virksomheten er markedsleder i Lister-regionen med fem Montér byggevarehus.

– Vi har jobbet tett med Lyngdal Byggeforretning gjennom mange år. Eiere, ledelse og de totalt 65 medarbeiderne har over en årrekke bygget seg opp til en ledene posisjon i regionen. Det er en meget veldrevet virksomhet som nå blir en integrert del av Optimera, sier adm. dir. Erik Tønnesen i Optimera.

Lyngdal Byggeforretning har vært medlem av Montér-kjeden i 18 år og omsatte i 2021 for 280 millioner kroner. Virksomheten kom inn i Montér-kjeden i 2004, og har byggevarehus i Lyngdal, Farsund, Vanse, Flekkefjord og Kvinesdal. Eierne er fem søsken inkludert daglig leder Trond Rosfjord.

– Nødvendige, strukturelle satsinger innen IT, logistikk, netthandel, prefab og tekniske tjenester er blitt stadig viktigere i vår bransje. Som en integrert del av Optimera vil de fem byggevarehusene nå bli enda bedre rigget for å levere et komplett produkt- og tjenestetilbud. Vi gir etter 53 år stafettpinnen videre til en virksomhet som vi er trygge på at vil ta godt vare på medarbeidere, kunder og alt vi har skapt gjennom årene, sier daglig leder Trond Rosfjord i Lyngdal Byggeforretning.

Lister-regionen dekker Farsund, Flekkefjord, Lyngdal, Hægebostad, Kvinesdal og Sirdal. Regionen er et vekstområde og den nye E39 mellom Kristiansand og Stavanger, som krysser hele regionen, vil bidra ytterligere til den økonomiske utviklingen i området.

Formell overtagelse vil bli gjennomført 1. juli, opplyser Optimera.

Emner

Kategorier

Regions


Optimera er Norges ledende aktør innen salg og distribusjon av byggevarer, trelast og interiør med 200 utsalgssteder, 2000 ansatte og over 14 milliarder i omsetning. Virksomheten innbefatter Montér, Montasjeutstyr, Optimera Proff, Optimera Byggsystemer, Optimera Logistikk, Optimera Handel, Hansmark, RenCon og Igland Garasjen. Optimera er en del av Dahl Optimera Norge som er eid av det internasjonale konsernet Saint-Gobain.

Norges ledende aktør innen salg og distribusjon av byggevarer, trelast og interiør

Optimera er Norges ledende aktør innen salg og distribusjon av byggevarer, trelast og interiør med 200 utsalgssteder, 2000 ansatte og over 15 milliarder i omsetning. Virksomheten innbefatter Montér, Montasjeutstyr, Optimera Proff, Optimera Byggsystemer, Optimera Logistikk, Optimera Handel, Rencon og Igland Garasjen. Optimera er en del av Dahl Optimera Norge som er eid av det internasjonale konsernet Saint-Gobain.

Optimera AS
Østre Aker vei 260
0976 Oslo
Norge