Gå videre til innhold
F.v.: Ole Jakob Nes i Veidekke Entreprenør, Thomas Schøyen og Morten Thue i Optimera, og Steinar Andersen i Veidekke Entreprenør ved boligprosjektet Teieparken i Tønsberg.
F.v.: Ole Jakob Nes i Veidekke Entreprenør, Thomas Schøyen og Morten Thue i Optimera, og Steinar Andersen i Veidekke Entreprenør ved boligprosjektet Teieparken i Tønsberg.

Pressemelding -

Optimera med ny storkontrakt

Optimera har vært hovedleverandør av trelast og byggevarer til Veidekke siden 2011. Nylig ble avtalen forlenget med to pluss to nye år. – Sterkt miljøfokus, smart logistikk og kapasitet var avgjørende etter en lang anbudsprosess, sier Ole Jakob Nes, innkjøpssjef i Veidekke.

Optimera vil i henhold til avtalen stå for om lag 80 prosent av leveransene til Veidekke i Norge. Kontrakten har en totalverdi på rundt 1 milliard kroner for to pluss to år, og gjør at Veidekke er byggevarekjedens største entreprenørkunde.

Møter strenge miljøkrav

Blant evalueringskriteriene har miljøhensyn gått fra å være «kjekt å ha med», til å være forretningskritisk når anbud skal leveres.

– Kravene til miljø og bærekraft blir strengere og strengere hver dag. Veidekke ønsker å være ledende på miljø i vår bransje, og sammen med våre leverandører har vi allerede kommet langt i å tilby miljøvennlige løsninger. Vi jobber for å kontinuerlig ligge i forkant av utviklingen, og ser at vårt standpunkt om å støtte Paris-avtalen har gitt oss konkurransekraft, sier Nes.

– Våre kunder etterspør i stadig større grad bygg og anlegg med høye miljøkvaliteter. Optimeras innsikt i BREEAM-krav, levering av produktdokumentasjon og salg av produkter som støtter opp under disse kravene er avgjørende for oss. At Optimeras sine lastebiler kjører på biodrivstoff og har elektriske kraner er en stor fordel da vi ønsker å tilby fossilfrie bygg- og anleggsprosjekter, fortsetter han.

Et langt og godt samarbeid

Flere leverandører var med i konkurransen om avtalen, og etter grundige og omfattende forhandlinger ble Veidekke og Optimera enige om en avtale som gjelder for Veidekke med datterselskaper i Norge. Avtalen som nå forlenges startet i 2011, og siden den gang har bygg og anlegg sett stadig økende etterspørsel etter produkter og tjenester som reduserer karbonfotavtrykket i prosjekter.

– Vi har et langt og vellykket samarbeid bak oss, hvor vi har vokst og utviklet oss sammen. Vi har opplevd en revolusjonerende utvikling, med gradvis innføring av strengere bransjekrav som har utfordret både Veidekke og Optimera. Vi satser bevisst på å være ledende byggevareleverandør på miljøkrav, og denne avtalen med en stor aktør som kjenner oss så godt er beviset på at vi gjør ting riktig, sier salgsdirektør i Optimera, Thomas Schøyen.

For mer informasjon, kontakt:

Thomas Schøyen, salgsdirektør i Optimera
Tlf.: 918 96 611
E-post: thomas.schoyen@optimera.no

Ole Jakob Nes, innkjøpssjef i Veidekke Entreprenør AS
Tlf.: 915 53 205
E-post: ole.jakob.nes@veidekke.no 

Emner

Kategorier


Optimera er Norges største aktør innen salg og distribusjon av byggevarer, trelast og interiør med 200 utsalgssteder, 2200 ansatte og over 12 milliarder i omsetning. Virksomheten innbefatter Optimera Proff, Optimera Handel, Optimera Logistikk, Optimera Byggsystemer, Hansmark samt kjedene Flisekompaniet og Montér.

Optimera er en del av det internasjonale konsernet Saint-Gobain, som har mer enn 180.000 medarbeidere i 68 land og er Europas største distributør av byggevarer.

Norges ledende aktør innen salg og distribusjon av byggevarer, trelast og interiør

Optimera er Norges ledende aktør innen salg og distribusjon av byggevarer, trelast og interiør med 200 utsalgssteder, 2000 ansatte og over 15 milliarder i omsetning. Virksomheten innbefatter Montér, Montasjeutstyr, Optimera Proff, Optimera Byggsystemer, Optimera Logistikk, Optimera Handel, Rencon og Igland Garasjen. Optimera er en del av Dahl Optimera Norge som er eid av det internasjonale konsernet Saint-Gobain.

Optimera AS
Østre Aker vei 260
0976 Oslo
Norge