Gå videre til innhold
(trenger ikke fotokreditering) Under Optimera-konferansen Opptur mottok Alloc pris som Årets leverandør 2020. Prisen ble også utdelt fysisk av direktør kategori Pål Erichsen (t.v.) til salgsdirektør Jan Lien i Alloc.
(trenger ikke fotokreditering) Under Optimera-konferansen Opptur mottok Alloc pris som Årets leverandør 2020. Prisen ble også utdelt fysisk av direktør kategori Pål Erichsen (t.v.) til salgsdirektør Jan Lien i Alloc.

Pressemelding -

Prisdryss på Opptur 2021: Alloc er årets leverandør til Optimera i 2020

Alloc har gjennom mange år samarbeidet nært med Optimeras byggevarehus og selgere. Det har gitt en betydelig vekst og førte selskapet helt til topps som årets leverandør til Optimera i 2020. Også flere andre priser ble utdelt under Opptur 2021.

Det årlige Optimera-arrangementet Opptur fikk en helt annen form i 2021 grunnet koronakrisen. Arrangementet for Optimera Proff, Montér og Hansmark ble flyttet fra storsal til nett, hvor prisvinnerne ble utropt i studio.

Selve overrekkelsen av leverandør-prisen ble imidlertid utført på koronasikkert vis onsdag 17. februar 2021 ved Optimeras hovedkontor i Østre Akers vei på Grorud.

– Alloc har en tydelig profil i markedet og evne til å jobbe tett med Optimera i alle deler av organisasjonen. Leverandøren er spesielt god på å følge opp butikker og jobbe målrettet sammen med selgerne våre, sier Pål Erichsen, direktør for kategori i Optimera.

– Dette er egenskaper som i seg selv er veldig verdifulle for oss i arbeidet med å ivareta gjør det selv-markedet, håndverkere, byggmestere, boligprodusenter og våre øvrige kunder. Som en naturlig konsekvens, har innsatsen til Alloc også bidratt til en betydelig vekst utover markedsveksten i 2020, sier Erichsen.

Ti leverandører ble stemt frem av medarbeidere på salg og drift i Optimera. Digitalisering, logistikk og miljø er sentrale satsingsområder for selskapet som blant annet gjorde et omfattende arbeid på Miljøfyrtårn-sertifisering i 2020. Kandidatenes bidrag på miljø-området er også tatt med i betraktning ved kåringen. Alloc har som uttalt mål å redusere påvirkningen på miljøet og vokse på en bærekraftig måte.

Optimera er Norges største virksomhet innen salg og distribusjon av byggevarer, trelast og interiør med 200 utsalgssteder, 2000 ansatte og over 12 milliarder kroner i omsetning.

Virksomheten utgjør en betydelig markedskanal for et stort antall byggevareleverandører i Norge. Derfor er nåløyet trangt og kampen hard for å nå til topps i konkurransen om å bli årets Optimera-leverandør. Tidligere års vinnere har opplevd plassen øverst på pallen som en verdifull referanse i markedet.

– Vi jobber for å inspirere og glede kundene våre. Nærhet til både forbrukere og proffkunder er derfor veldig sentralt for oss. I Optimeras ulike markedskanaler opplever vi høy interesse for å kommunisere på kundenes premisser, inkludert å følge opp trender med konkrete produkter i byggevarehusene. Dette er inspirerende. At det holdt helt til topps til årets leverandør er veldig motiverende for vårt videre arbeid, sier salgsdirektør Jan Lien i Alloc.Disse mottok priser under Optimera Opptur 2021

Årets Montér 2020 ble Montér Randaberg for å ha opparbeidet seg en betydelig markedsandel i sitt lokalområde med tilhørende god utvikling i sentrale nøkkeltall.

Årets Optimera Proff-lag 2020 ble Proff Agder som vokser i alle kundegrupper, spesielt hos byggmestere og regionale entreprenører. Kan vise til solid vekst og oppfølging av kundene med høy uteaktivitet.

Årets selger 2020 ble Vegard Hvidevoll som er tilknyttet Montér Stord og Optimera Proff i Haugesund. Hvidevoll kan vise til gode tall som reflekterer god kundeservice overfor den sentrale kundegruppen små og store byggmestere.

Best på Optimeras egne merkevarer ble for 2020 Montér Åsane.

Montér Forus vant prisen for årets Kjøkken- garderobe- og bad- avdeling.

Årets beste Montér Byggservice 2020 ble Montér Finnsnes.

Årets logistikkanlegg 2020 ble Logistikk Rige for solid nøkkeltallsutvikling inkludert på kostnadssiden.

Årets leverandør 2020 ble Alloc for mange års nært og godt samarbeid som har gitt betydelig vekst utover markedsveksten.

••••••••••


Alloc/BerryAlloc inngår i Beaulieu International Group med 5000 ansatte fordelt på 29 fabrikker og 20 salgs- og distribusjonskontorer i 17 land.

Optimera er en del av Dahl Optimera Norge som er eid av det internasjonale konsernet Saint-Gobain. Konsernet har mer enn 180.000 medarbeidere i 68 land og er Europas største distributør av byggevarer.

Emner

Kategorier


Optimera er Norges største aktør innen salg og distribusjon av byggevarer, trelast og interiør med 200 utsalgssteder, 2000 ansatte og over 12 milliarder i omsetning. Virksomheten innbefatter Optimera Proff, Optimera Handel, Optimera Logistikk, Optimera Byggsystemer, Hansmark og Montér.

Optimera er en del av Dahl Optimera Norge som er eid av det internasjonale konsernet Saint-Gobain. Konsernet har mer enn 180.000 medarbeidere i 68 land og er Europas største distributør av byggevarer.

Norges ledende aktør innen salg og distribusjon av byggevarer, trelast og interiør

Optimera er Norges ledende aktør innen salg og distribusjon av byggevarer, trelast og interiør med 200 utsalgssteder, 2000 ansatte og over 15 milliarder i omsetning. Virksomheten innbefatter Montér, Montasjeutstyr, Optimera Proff, Optimera Byggsystemer, Optimera Logistikk, Optimera Handel, Rencon og Igland Garasjen. Optimera er en del av Dahl Optimera Norge som er eid av det internasjonale konsernet Saint-Gobain.

Optimera AS
Østre Aker vei 260
0976 Oslo
Norge